Catering dla firm i obiady Poznań
Obiady dla firm z dowozem
Wszystkie dania dostarczane przez naszą firmę są gorące i nadają się do bezpośredniego spożycia, ponadto dzięki wygodnym opakowaniom można je przechowywać w lodówce i podgrzewać w mikrofalówce.
Oferujemy pełnowartościowe, smaczne i sycące posiłki regeneracyjne dla pracowników. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej firmy jeżeli interesuje Cię firmowy catering obiadowy na terenie Poznania. W ramach świadczonych przez nas usług codziennie realizujemy dostawy pracowniczego cateringu firmowego. Zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego w celu uzyskania szczegółowych informacji a także złożenia zamówienia na obiady na dowóz w Poznaniu. Pracownikom naszych zleceniodawców dostarczamy codziennie smaczne, zdrowe i sycące zestawy obiadowe prosto na biurko czy do pomieszczenia socjalnego.
Nasza firma cateringowa gwarantuje świeże, wysokojakościowe obiady dla pracowników skomponowane głównie z produktów pochodzących od lokalnych dostawców. W naszej kuchni unikamy składników niskiej jakości, tzw. “marketowych”.

Przekonaj się o jakości naszych posiłków
-
Smaczne jedzonko w dobrej cenie 😊
Mateusz Szulc
-
Polecam. Organizacja osiemnastki wyszła super 🙂
Kacper Antols
-
Miałem wielką ochotę na schabowego, zjadłem od Was i miałem ochotę nadal, najlepszy w mieście schabix, jak to mówią na budowie, dobra robota 🙂
Nikodem Krzyzostaniak
-
Super obiadki ! Dobry współczynnik jakości z ceną. Szczerze mogę polecić 🙂
Wojciech Szymborki
Propozycja menu
od dnia 01.03.2021.
Obiad
Poniedziałek
I danie:
Zupa kalfiorowa.
II danie (do wyboru):
1. 1.Makaron świderki w sosie śmietanowym z kurczakiem i szpinakiem.
2.Filet z kurczaka zapiekany z pomidorkiem , sos pomidorowy, ziemniaki, surówka colesław.
3.Sałatka z grecka z melonem.
Obiad
Wtorek
I danie:
Zupa szczawiowa z jajkiem.
II danie (do wyboru):
1.Nalesniki z szpinakiem i ricotta pod beszamelem, surówka z marchwi z jabłkiem
2.Udka pieczone w sosie pieczeniowym, ziemniaki, surówka colesław.
3.Sałatka z kurczaka z pomarańczą.
Obiad
Środa
I danie
Barszcz zabielany z makaronem.
II danie (do wyboru):
1.Kurczak tika masala, ryż , surówka z selera z brzoskwinią.
2.Gołabki w sosie pomidorowym, ziemniaki, bukiet warzyw.
3..Sałatka z kurczaka z wodorostami i ryżem basmati z sosem słodko –pikantnym i warzywami.
Obiad
Czwartek
I danie:
Zupa ogórkowa.
II danie do wyboru.
1.Kotlet schabowy , ziemniaki, kapusta zasmażana.
2.Skrzydełka z miodem , kasza bulgur z warzywami, sałatka szwedzka..
3.Sałatka z rokpola z gruszka i grillowanym bekonem.
Obiad
Piątek
I danie:
Rosół z makaronem.
II danie (do wyboru):
1Karp w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej. cena 19.zł.
2.Śledz w śmietanie z jabłkami ,ziemniaki duszone. 3.Filet z kurczaka panierowany, ryż z warzywami. surówka colesław. 4.Sałatka z tuńczyka z jajkiem.
Dlaczego warto zapewnić pracownikom posiłek regeneracyjny?

Pracownicze posiłki regeneracyjne to doskonały sposób na podniesienie wydajności pracownika. Taka inwestycja przynosi pracodawcy wiele benefitów, pełnowartościowy posiłek, zgodny z zapotrzebowaniami i preferencjami konkretnego pracownika to nie tylko sposób na zapewnienie mu zbilansowanej diety i zastrzyku energii w ciągu dnia, to także wyraz docenienia pracowników. Obiady pracownicze stanowią rodzaj benefitu, który jest doceniany przez zatrudnione w firmie osoby. Posiłki pracownicze to także sposób na zbudowanie lojalności pracowników wobec firmy dzięki czemu stanowią dodatkową motywację do pracy.
Posiłki regeneracyjne wiążą się bezpośrednio ze znacznym wzrostem wydajności pracowników. Według badań przeprowadzonych przez WHO (Światową Organizację Zdrowia) regularne, pełnowartościowe posiłki spożywane podczas pracy zwiększają wydajność pracowników o około 20-25%.
- Regularne posiłki zwiększają efektywność
- Obiady zwiększają chęć do pracy
- Benefity przyciągają pracowników
- Troska o pracowników poprawia wizerunek firmy
- Catering pracowniczy tworzy pozytywne relacje w firmie
Obiady Poznań
Posiłki najwyższej jakości
Nasza firma cateringowa od wielu lat cieszy się zaufaniem i uznaniem licznych poznańskich przedsiębiorstw, które za naszym pośrednictwem oferują swoim pracownikom codzienny ciepły obiad. Sukces naszej firmy zbudowaliśmy dzięki rzetelności i solidności, świadczone przez nas usługi takie jak obiady z dowozem na terenie Poznania traktujemy niezwykle poważnie, zawsze dostarczamy pracownikom gorące posiłki na wyznaczony czas. Nasze pracownicze obiady wyróżniają składniki, z których powstają. Korzystamy wyłącznie z wysokiej jakości, zdrowych, sprawdzonych produktów kupowanych głównie od lokalnych, ekologicznych dostawców żywności. Ponadto oferowane przez nas posiłki regeneracyjne w Poznaniu to gwarancja urozmaiconego menu, nigdy w ciągu tygodnia nie powtarzamy żadnego dania. Nasze obiady dla firm w Poznaniu to zróżnicowane menu, uwzględniające indywidualne potrzeby żywieniowe, dietetyczne czy zdrowotne konkretnych pracowników. Oferowane przez naszą firmę cateringową obiady z dowozem na terenie Poznania to gwarancja zadowolenia nawet najbardziej wymagających klientów.
Jak wyglądają serwowane przez nas obiady?




Dlaczego wybrać obiady dla pracowników od HM Gastro?
Długoterminowa współpraca z firmami na preferencyjnych warunkach
Długoterminowa współpraca
W przypadku posiłków regeneracyjnych zachęcamy do skorzystania z opcji długoterminowej współpracy z naszą firmą cateringową. W ramach stałych, długoterminowych zamówień na posiłki pracownicze możemy zaproponować Państwu bardzo korzystne warunki współpracy, które omawiamy w przypadku każdego klienta indywidualnie.
Dodatkowe rabaty
Obiady regeneracyjne oferowane w ramach współpracy długoterminowej objęte są okazyjnymi rabatami, nie tracą przy tym w żadnym stopniu na jakości.
Najwyższa jakość
Ponadto pracownicy cenią sobie stałą dostawę posiłków z naszej firmy cateringowej, ze względu na jakość, smak, estetykę podania oraz zachowanie wszelkich indywidualnych zaleceń dietetycznych takich jak dieta wegetariańska czy nietolerancje i alergie pokarmowe.
Posiłki regeneracyjne dla pracowników
w świetle polskiego prawa
Pracownicze posiłki regeneracyjne nie zawsze wynikają z dobrej woli pracodawcy. Polskie prawo reguluje to zagadnienie dosyć precyzyjnie, określając w jakich przypadkach pracodawca jest zobligowany do zapewnienia pracownikowi darmowych, odpowiednich posiłków oraz napoi.
Według art. 232 Kodeksu pracy, pracodawca jest obowiązany zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych, nieodpłatnie, odpowiednie posiłki i napoje, jeśli jest to konieczne ze względów profilaktycznych. Posiłek regeneracyjny należy się wszystkim pracownikom, którzy podczas wykonywania obowiązków zawodowych tracą ściśle określoną wartość energetyczną. Zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów pracodawca musi zapewnić posiłki pracownicze swoim pracownikom, jeżeli w trakcie wykonywania prac obejmujących wysiłek fizyczny następuje w trakcie zmiany wydatek energetyczny organizmu powyżej określonego poziomu. Ustawodawca określił odpowiednio poziom wydatku energetycznego na 8374 kJ – mężczyźni i 4605 kJ – kobiety.
Kolejnym warunkiem, który uprawnia pracowników do otrzymania posiłku regeneracyjnego jest praca w trudnych warunkach termicznych, określonych ściśle ustawą:
- praca w zamkniętych pomieszczeniach, w których ze względów technologicznych panuje permanentnie temperatura poniżej 10°C.,
- praca w wysokich temperaturach, określanych według wskaźnika obciążenia termicznego (WBGT) na poziomie przekraczającym 25°C,
- związana z wysiłkiem fizycznym praca na otwartej przestrzeni (poza obiektami budowlanymi) od 1 listopada do 31 marca, skutkująca wydatkiem energetycznym organizmu powyżej 6280 kJ u mężczyzn lub powyżej 4605 kJ u kobiet,
- praca pod ziemią, bez względu na warunki termiczne itp.,
- praca na otwartej przestrzeni w przypadku temperatury poniżej 10°C i powyżej 25°C, bez względu na wydatek energetyczny spowodowany pracą.
Posiłki pracownicze z dowozem
na terenie Poznania
Wszelkie zamówienia na posiłki regeneracyjne na terenie Poznania są przez naszą firmę dowożone we wskazane miejsce o uzgodnionej porze. Przywiązujemy dużą uwagę do tego, by dowożone przez nas dania były zawsze świeże, gorące i nadawały się do bezpośredniego spożycia.
